Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Yoga för dig

Posted by admin On september - 5 - 2010

Anta att du har bestämmt dig för att börja med yoga, men har du klart för dig varför? Eller rättare sagt, vad förväntar du dig få ut av yogaövningarna? Det finns ju som bekant många anledningar till att utöva yoga, men varför vill just du göra det? Är det för att bli smidigare eller är det för att minska den negativa känslan av stress?

Eller är det så att du ska börja med yoga för att du har sett det på tv hur bra det är eller läst i någon tidning. Som med allt annat så är det bra att ha ett mål att sikta mot. Men samtidigt ska man vara beredd på att yoga tar tid. Ja, då menar jag inte att du måste ägna flera timmar varje dag, vilket du visserligen kan, men långt ifrån behöver, utan att det är en process och processer tar ofta tid och det måste vi låta dem göra.

Dels tar det tid att lära sig själva yogaställningarna och att andas rätt samtidigt som man ska göra yogaövningarna, men det tar också tid att nå smidighet både i sinnet och i kroppen. Man kan inte och ska inte heller tvinga kroppen, utan hela tiden känna av hur kroppen svarar på det du gör.

När du lärt dig några yogaövningar, så finns det flera att fortsätta med och de du redan kan kan du kanske förfina lite, få mer flyt i dem och få dem att harmonisera bättre med din andning.

Inom yoga blir man aldrig färdig, det är en livslång process som är bara din och det går inte att jämföra dina resutlat med någon annans. Du behöver inte bli skickligare elle bättre eftersom allt kommer när det är dags och när din kropp är redo för det. Det du ska göra är att fortsätta öva yoga så ofta du kan.

För målet med yoga är inget diplom att hänga på väggen eller någon OS medalj, nej, målet är att vara här och nu och har därför nära anknytning även till mindfullness.

Gillade du inlägget, kanske du också gillar någon av sidorna här nedan:


Leave a Reply