Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Yoga är ingen tävling

Posted by admin On augusti - 24 - 2010

Varför hade du tänkt börja med yoga? Kan finnas väldigt många anledningar till det, men ett misstag som många gör i början, är att se det som en tävling. Man vill bli lika vig som kollegerna på jobbet eller så har man sett Madonnas snygga kropp och undrar om det är hennes yogaövningar som hjälpt henne.

När man jämför sig med andra, så är man helt fel ute. Yoga gör man för sin egen skull, inte för att bli så bra som någon annan. Det finns en anledning till att det inte finns världsmästerskap i yoga.

  • Yogaövningarna kan hjälpa dig att fokusera och att ha världsmästerskap i fokus verkar svårt.
  • Yogaövningarna gör dig smidigare och att ha världsmästerskap i smidighet verkar inte heller så bra. Tävlar du med någon annan i smidighet så är risken stor att någon av er skadar sig på ett eller annat sätt.
  • Yoga kan också göra dig lungare och vilken pupliksport det skulle vara, mästerskap i lugn ;).

Nej, som sagt, yoga och yogaövningar gör du för att du ska må bra och eventuellt för att du ska bli smidigare. Men gör du det till en tävling har du redan från början misslyckats. Ta det lugnt och gör yogaövningar i din egen takt. En del övningar är lite trixiga och behöver dessutom lite tid på sig att mogna och får de inte mogna är risken för skador där direkt.

Som jag sagt tidigare så är yoga lika mycket yogaövningar i olika ställningar, som det är att andas och meditera. Ta din yogamatta eller vad du nu har, rulla ut den på golvet och sätt dig där och bara andas en stund och känn lugnet komma. Men kom ihåg, yoga är ingen tävling.

Leave a Reply