Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Många fördelar med yoga

Posted by admin On februari - 27 - 2010

Det finns massor som är bra med yoga. Det är också därför som det på senare år har blivit allt populärare i hela världen.

Det bästa med yoga är att det är bra för hela dig och din hälsa. Med yoga får man en helhetssyn på hälsan. Mår inte kroppen bra, så mår inte heller sinnet bra. Och dina känslor mår inte bra om inte sinnet är i form. Allt hänger samman och det är det som är den största fördelen med yoga. Hela kroppen både fysiskt och psykiskt är involverat.

Dessutom får man det nästan serverat på silverfat med enkla steg för steg övningar som hjälper dig att få kontroll över både kropp och sinne, i rätt ordning. Visst är det fantastiskt!

Här är några fler anledningar till att utöva yoga, om inte bra hälsa för hela kroppen var ett argument som var bra nog.

  • Med hjälp av yogaövningar kan du sänka ditt blodtryck
  • Du stärker muskler och lugnar dina tankar när du tränar yoga.
  • Det hjälper till att lindra stress. Finns t.o.m. speciella övningar mot stress.
  • Du förbättrar din andning. Du lär dig andas med hela din lungkapacitet, vilket inte många gör idag.
  • Yoga har också vissat possitiva effekter på de som har astma eller diabetes.
  • Yoga är också bra för personlig utveckling. En vis yogier lär en gång ha sagt till en av sina studenter: ” du har inget problem, du är problemet”
  • Med hjälp av yoga förbättrar du även din koncentration.
  • Tack vare yoga kan du till och med få en bättre förståelse för världen omkring dig. Miljöfrågor är ett exempel.

Har du inte tid och råd med yoga?

Tycker du att du inte har tid med yoga? Eller kostar det en massa pengar? Då är yoga verkligen något för dig. Yoga kostar inte mycket att utöva. Du behöver inte mycket för att komma igång  och du kan ägna så lite tid som fem minuter varje dag åt det och ändå kommer du att märka positiva resultat. Dessutom så kommer de fem minuterna att göra att du kommer att få ännu mer tid över att öva yoga på efterhand. Du kommer att märka att du kan välja bort vissa saker i din vardag och där istället ägna dig åt yoga. Snabbaste och billigaste sättet att komma igång är att anmäla sig till gratis e-post kursen på engelska och därefter köpa boken Yoga Tutor. Då får du en mycket bra start utan att det kostat dig speciellt många kronor.

Anmäl dig som sagt gratis till e-postkursen. Du hittar länk till vänster eller klicka här för att få tillgång till gratis yoga kurs

Leave a Reply