Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Det finns många yogaövningar

Posted by admin On maj - 19 - 2010

Finns en del som är skeptiska till yoga, som kanske till och med tror att det är någon religon eller en speciell sekt. Andra kanske tror att man måste vara akrobat för att hålla på med alla de konstiga ställningarna. Så är det förstås inte. Tvärt om kan det vara så att man med hjälp av yoga nästan kan bli så vig som en akrobat, men oftast är det inte målet.

Det finns faktiskt 840 000 olika yogaövningar, så visst finns det någon som passar även för dig. Övningar som kan få din stela rygg att mjukas upp eller som kan få ditt sinne att må bättre.

Yoga utövas som du kanske vet i ett lugnt tempo och det är omöjligt att tävla i yoga. När du utövar yoga så är tanken att du ska rikta din uppmärksamhet innåt. Känna efter hur det känns i kroppen att göra de olika övningarna.

Med hjälp av yoga kan man alltså förebygga både fysiska och psykiska hälsoproblem och det passar för alla. Och som jag sagt tidigare, så behöver du inte mycket för att komma igång. Mjuka och följsamma kläder och en yogamatta är allt som behövs för att göra yogaövningar. Men för att utföra yoga, behövs inte ens en yogamatta, eftersom yoga lika mycket är att andas och att meditera och för att meditera behöver du ingen yogamatta, ingenting faktiskt. Det är bara att sätta igång.

Så om du inte testat yoga tidigare, skaffa dig en yogamatta och du har plötsligt ett mobilt yogacentrum och kan öva yoga när du vill och var du vill. Välj också ut några av de många yogaövningar som finns och börja praktisera. Kan du inga yogaövningar, så ta en titt på youtube, där det finns flera att välja mellan.

Jag har letat upp en trevlig till dig som innhåller både Trädet plus några andra övningar som du kan ha glädje av. Du hittar filmen här:

http://www.youtube.com/watch?v=jwTiqneWMs0

Leave a Reply