Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Börja med en billig yogamatta

Posted by admin On maj - 12 - 2010

Är du lite tveksam till det här med yoga och inte vill slänga ut ett par hundra kronor på en yogamatta innan du har hållit på ett tag, så förstår jag dig. Det är en mycket bra ide att prova först. I många större varuhus kan man hitta lite billigare yogamattor för ca en hundralapp eller ännu billigare om man har tur.

Dessa billiga yogamattor är inte direkt av naturgummi, men de duger utmärkt som start. Min första yogamatta var en sådan billig variant som jag köpte för under hundralappen. Har också en yogamatta i en härlig lila färg som jag gillar och den har jag faktiskt köpt på GeKås i Ullared för bara 50:-. Så man kan komma billigt undan.

Vill man inte heller gå till något yogacenter det första man gör, så kan jag rekommendera en eller ett par bra böcker som du kan börja med. Väljer man en bok som också kan visa en film, så har man sin yogainstruktör hemma i vardagsrummet.

En e-bok som jag gillar är Yoga-tutor, för i den blandas just text med små filmklipp och man kan också skriva ut små korta sammanfattningar som man kan ha framför sig när man tränar.

En annan bok som jag gillar är 15 minuter skonsam yoga.
Det är en bok i vanligt papperformat, men till boken hör en cd-skiva med fyra olika yogapass som inte tar mer än en kvart att utföra. Boken förklarar också tydligt alla yogaövningar med både bild och text. Men utöver detta så står det också lite annat kortfattat om vad yoga är och vad det är bra för. Kan jag alltså verkligen rekommendera. Boken kostar dessutom bara 132:- hos Bokus

Leave a Reply