Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Allt detta behöver du inte ha för yoga

Posted by admin On maj - 25 - 2010

Efterhand som intresset för yoga har vuxit sig större och större, så är det naturligtvis också fler och fler som vill tjäna pengar på det. De vill försöka få dig att tro att du inte kan utöva yoga om inte du har alla de prylar som de säljer. Det är bland annat klossar och remmar som säljs, men också speciella kläder.

Men det enda du egentligen behöver kan du inte köpa för pengar, nämligen tid. Kan tyckas nog så viktigt och svårt att finna, men vill man så kan man. Och det där med att finna tid för yoga tar jag upp i andra inlägg.

Mjuka och följsamma kläder är bra att ha, men du behöver inte införskaffa speciella yogakläder för det. Dina vanliga träningskläder är bra så länge de sitter löst och ledigt så att du kan röra dig fritt och obehindrat. Finns till och med speciella skor att köpa för att träna yoga, men det är helt överflödigt. Bäst tränar man yogaövningar barfota. Då får man bäst kontakt med underlaget och man får bättre känsla för övningarna.

Det finns dock en sak som kan vara bra att införskaffa och det är en bra yogamatta. Man behöver inte rusa iväg och köpa någon av naturgummi det första man gör, utan prova först med en billig yogamatta. Kika bland googleannonserna här i kanten, kanske där finns någon som passar dig.

Har du en yogamatta blir det enklare för dig att träna yoga där det passar dig. Om du dessutom har för vana att utestänga omgivningen så fort du ställer dig på yogamattan, ungefär som att gå in i ett rum och stänga dörren, så kan du göra dina yogaövningar oavsett var du befinner dig. Det är bara till att rulla ut yogamattan mitt i rusningstrafiken och börja öva (visserligen inget jag rekommenderar, en lugn plats är bättre för dig och det strävar jag själv alltid efter att finna).

Sammanfattningsvis så är det alltså bara tid, vanliga träningskläder och en yogamatta du behöver för att komma igång med yogaövningar. Så har du inte testat än, sätt igång!

Leave a Reply