Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Archive for juni, 2016

Uppvärmning

Posted by admin On juni - 6 - 2016ADD COMMENTS

Det finns förmodligen ingen elitidrotts man eller kvinna som skulle få för sig att börja utöva sin sport innan han eller hon värmt upp.

Inom Yoga kan man både behöva värma upp och centralisera sig själv. Med centralisering menar jag att man hamnar i sin kropp igen. Ofta far våra tankar omkring åt alla möjliga håll. Vi har tider att passa och tusen olika måsten som splittrar oss åt olika håll.

När man ska påbörja sitt yogapass är det därför viktigt att ta sig samman och se till att man verkligen är i sin kropp. Ett bra sätt är att blunda och känna efter hur det känns i kroppen. Att börja bli medveten om sin andning är ännu ett sätt och bäst är såklart om man kan bli medveten om både sin kropp och sin andning.

Som uppvärmning kan man börja med att göra små enkla rörelser som att böja på ryggen  åt olika håll. Framåt, bakåt och åt sidorna. Gör gärna detta medan du centraliserar dig.

Är man en stressad varelse så behöver man kanske inte göra så många yogaövningar utan kan nöja sig med denna uppvärmning och centralisering som ett första steg mot att utöva mera yoga.

yoga-centralisera