Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Archive for januari, 2016

Solhälsningen

Posted by admin On januari - 4 - 2016ADD COMMENTS

Vill man komma igång med yoga, är solhälsningen en bra start. En solhälsning tar ett par minuter att utföra och du får så mycket yoga. Du får använda hela din kropp, du får andningen och den medvetna närvaron som är så viktig.

Man kan ju tycka att yoga och en solhälsning alltid ska se ut på samma sätt. Och ja, grunden är densamma, men alla är vi olika och den går att variera lite. Här nedan ser du tre olika filmer som jag hittat på Youtube. De visar alla solhälsningen, men som du ser så är de lite olika. Söker du efter solhälsningen på Youtube, så kommer du att hitta flera filmer, men dessa tre tyckte jag var enkla och tydliga representanter.

Här kommer en film på Svenska:

Och slutligen en film av och med engelsktalande Adriene, som gjort många trevliga yoga filmer, som jag förmodligen kommer att dela med mig av här framöver.

Om man tycker att man inte hinner med yoga, så kan dessa solhälsningar ändå vara en bra start eftersom de som sagt inte tar så lång tid att utföra. Och tänk vilken underbar start, att börja dagen med att mjuka upp hela kroppen och komma igång på riktigt. Solhälsningarna är en riktigt bra yoga grund :)!

Nytt år, nya löften

Posted by admin On januari - 1 - 2016ADD COMMENTS

Visst är det konstigt, varje år, nyårsafton, lovar vi oss själv och alla omkring oss en massa saker som vi sedan inte kommer att hålla. Jag gav inget löfte i år, utan ska istället försöka leva upp till de jag redan tidigare lovat mig själv. Att leva hälsosamt är ett löfte som jag tror många lovar under nyårsnatten, men det gjorde inte jag och jag har inte gjort det någon nyårsnatt innan heller. Jag tror inte att det är något man kan lova sådär hur som. Om man inte redan lever hälsosamt så är det en omställning man måste göra och det tar tid. Det funkar oftast inte med att både börja motionera flera gånger i veckan (om man tidigare inte motionerade alls), sluta äta godis (om man gjort det regelbundet förut) och äta mer grönsaker eller vad det nu är man tycker tillhör ett hälsosamt liv. Jag tänker att en sak i taget är mer lämpligt att börja med.

För mig är Yoga ett utmärkt sätt att leva mer hälsosamt. Yoga inkluderar både motion, sund kost och ja, i stort sett allt du har runt dig. Har du lovat ett hälsosammare liv, så ta det lite lugnt. Sätt dig in i vad yoga är och börja praktisera i liten skala. Kanske du ska börja med att bara andas. Det kanske låter fånigt, men det kan faktiskt revolutionera din tillvaro.

nytt-yoga-ar