Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Archive for maj, 2012

Yoga utanför yogamattan

Posted by admin On maj - 22 - 2012ADD COMMENTS

Yoga handlar som du kanske känner till, bland annat om att bli mer kroppsmedveten och förbättra balansen. Men visste du att det går att träna även när du gått av yogamattan och utan att du behöver anstränga dig. Helt naturligt är det dessutom.

Det låter nästan för bra för att vara sant. Det hela handlar om ett par strumpor. Själv tyckte jag att det lät lite knasigt. Alla vet att bästa yogan gör man barfota.

Visst kan man använda strumpor om man är frusen om fötterna eller om man tycker det är ohygieniskt att vistas barfota där andra vandrat omkring. Men det här handlar egentligen inte om frusna fötter eller hygien. Det här handlar om de nervtrådar du har i foten.

Genom att sätta ett par Toetoe tåstrumpor på fötterna ökar kommunikationen mellan nerv-ändarna i foten och det centrala nervsystemet. Det betyder att tå och fot- medvetenheten ökar. När man ger tårna fri rörlighet i ett par Toetoe tåstrumpor förbättras även balansen.

Själv gav jag tåstrumporna en chans i cirka tre veckor. Sedan satte jag på mig ett bar av mina gamla strumpor. Hjälp! Mina fötter fick klaustrofobi. Nu använder jag bara Toetoe tåstrumpor och mina fötter älskar det.

I Toetoes sortiment finns en variant av tåstrumpor som heter Yoga och Pilates. De är gjorda av ekologisk bomull, vilket jag uppskattar. Under foten på tåstrumpan är det små gummibitar som gör att man får ett bra grepp om man nu vill träna yoga med dem på.

Yogastrumpor passar utanför yogamattan också

Tåstrumporna säljs av flera fotterapeuter och hälsocenter runt om i landet, men enklast hittar du dem hos www.strumpbutiken.com.