Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Archive for februari, 2012

Test av yogamattor

Posted by admin On februari - 27 - 2012ADD COMMENTS

Tidningen IForm har i nummer 3, 2012 ett test av yogamattor. I testet har de med 10 olika mattor.

Den yogamatta som blev bäst i testet heter Black Yoga Mat. Enligt testet kostar den 550:-. Den fick 5 yogamattor av fem möjliga och kommentaren “Superbra yogamatta som kommer att tjäna dig trofast.” Enligt testet är det en “ganska tung matta som ligger ultraplant och stabilt på golvet. Har perfekt svikt och storslitstyrka.”

Men tyvärr är mattan gjord av non-toxic pvc. Jag tycker att yoga ska utövas på naturliga material, såsom naturgummi. I testet i tidningen har de testat tre olika yogamattor gjorda av naturligt gummi.

– Yogamattan Harmony, från Jade Yoga. Enligt testet kostar den 450:- och fick hela 4,5 av 5 möjliga yogamattor, vilket ger den en andraplats i testet. Testarnas kommentar: “Superbra matta, som är en favorit hos många yogainstruktörer.”

– Yogamattan Eko Yoga Mat, från Manduka. Denna mattan kostar lite mer, 625:- och fick betyg 4. “Ett bra val om du tänker miljövänligt”

– Betyg fyra fick även Zakti Mat, från Sun Salutation. Även denna matta kostar 625:-. totalbetyget för denna yogamattan blev: “Tycker du om naturmaterial är den här mattan perfekt.” Testarna säger: “Den har riktigt bra kontakt med golvet – men det känns absolut inte som om man sjunker ner i mattan”.

Hoppas att detta är till någon hjälp för dig om du är på jakt efter en ny, egen yogamatta.

Långt liv med yoga

Posted by admin On februari - 25 - 2012ADD COMMENTS

äldre kvinna gör yogaövningJag tittade på Vetenskapens värld på SVT i måndags. Det var en kvinna med i programmet som var 99 år. Det var en väldigt pigg dam. Varje dag tog hon en promenad på taket på det hus hon bodde i. Hon promenerade i 30 minuter utan paus, berättade hon.

Men det var en annan sak hon också gjorde varje dag. Hon utförde sina yogaövningar. I programmet framgick inte vilka övningar hon gjorde, men hon var noga med att använda varje liten muskel i hela kroppen.

Om det nu var yogaövningarna eller hennes i övrigt härliga livsstil som gjort henne till en väldigt pigg 99 årig dam, är ju oklart, men jag är säker på att yogaövningarna säkert har spelat en viktig roll.

Hoppas att mina dagliga solhälsningar kan hjälpa mig att vara lika pigg som damen på tv.

(kvinnan på bilden har inget med tv-programmet att göra)