Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Archive for juni, 2011

En yogaövning

Posted by admin On juni - 3 - 2011ADD COMMENTS

Som nybörjare är det ofta mycket man behöver tänka på när man börjar träna yoga. Man ska andas rätt samtidigt som man ska hålla koll på hur man ska utföra sin yogaövning. Många yogaövningar stärker balansen, men i början är det inte så lätt att stå på ett ben med armarna åt olika håll.

Som vanligt ska man förstås göra övningarna i sin egen takt och inte pressa kroppen för hårt. Men om man vill göra en yogaövning för att stärka balansen, tycker jag att följande är ganska bra.

Yogaövning för balansen

Man börjar med att stå på golvet med armarna utmed sidorna. På en utandning böjer man sig fram, med rak rygg och låter ena benet följa med i rörelsen. Ditt ena ben ska alltså peka rakt bak, händerna fortfarande utmed sidorna.

Sträck på benet som du har lyft. Det lyfta benet och din kropp ska vara parallelt med golvet/yogamattan.

Fäst blicken på en punkt i golvet snett framför dig och för fram händerna framför huvudet. Vill man, kan man här göra ett simtag med armarna.

Återgå sedan sakta till utgångsläget och gör samma sak med andra benet.

Upprepa yogaövningen några gånger på varje ben. Fler om du är van, färre om du är ovan. Det är din kropp som ska tala om för dig när det är lagom, inte jag.