Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Archive for oktober, 2010

Yoga Kulle

Posted by admin On oktober - 29 - 20101 COMMENT

Det är som bekant många kända personer som utövar yoga regelbundet. En av dem är Maria Kulle som är skådespelare. Hon säger så här:

-Jag tränar poweryoga varje vecka och använder det också som uppvärmning innan föreställningarna. Det är lugnande, stärkande och energigivande. Det är skönt att man bara utgår från sig själv, ingen jämförelse med någon annan och man kan anpassa alla övningarna efter sin egen förmåga.

Så sant så sant! Yoga är verkligen något där kroppen får sätta gränsen efter sin förmåga.

Tåstrumpor för yoga

Posted by admin On oktober - 25 - 2010ADD COMMENTS

Bäst är det att utöva yoga barfota, men ibland kanske man behöver ha något på fötterna av en eller annan anledning. Skor är inte speceillt praktiskt, för man förlorar massor av rörlighet och balans om man har skor på fötterna. Strumpor är inte heller så bra eftersom det ofta blir för halt. Och även med vanliga strumpor förlorar man en del av rörligheten av tårna och därmed en del av balansen.

Med tåstrumpor på fötterna har man kvar samma rörlighet som om man är barfota. Men det kan fortfarande vara halt. Nu finns det i alla fall en perfekt nyhet för dig som av en eller annan anledning måste eller vill ha något på fötterna när du utövar yoga. En tåstrumpa med antihalk knoppar under foten.

Strumpan är av märket Toetoe och sägs passar alla i storlek 36-46. Bilden nedan är lånad av Strumpbutiken som också säljer dessa strumpor.

Tåstrumpa för yoga