Yogamatta

Grunden till bra yoga

  • Tips från Google

Archive for augusti, 2010

Yoga är ingen tävling

Posted by admin On augusti - 24 - 2010ADD COMMENTS

Varför hade du tänkt börja med yoga? Kan finnas väldigt många anledningar till det, men ett misstag som många gör i början, är att se det som en tävling. Man vill bli lika vig som kollegerna på jobbet eller så har man sett Madonnas snygga kropp och undrar om det är hennes yogaövningar som hjälpt henne.

När man jämför sig med andra, så är man helt fel ute. Yoga gör man för sin egen skull, inte för att bli så bra som någon annan. Det finns en anledning till att det inte finns världsmästerskap i yoga.

  • Yogaövningarna kan hjälpa dig att fokusera och att ha världsmästerskap i fokus verkar svårt.
  • Yogaövningarna gör dig smidigare och att ha världsmästerskap i smidighet verkar inte heller så bra. Tävlar du med någon annan i smidighet så är risken stor att någon av er skadar sig på ett eller annat sätt.
  • Yoga kan också göra dig lungare och vilken pupliksport det skulle vara, mästerskap i lugn ;).

Nej, som sagt, yoga och yogaövningar gör du för att du ska må bra och eventuellt för att du ska bli smidigare. Men gör du det till en tävling har du redan från början misslyckats. Ta det lugnt och gör yogaövningar i din egen takt. En del övningar är lite trixiga och behöver dessutom lite tid på sig att mogna och får de inte mogna är risken för skador där direkt.

Som jag sagt tidigare så är yoga lika mycket yogaövningar i olika ställningar, som det är att andas och meditera. Ta din yogamatta eller vad du nu har, rulla ut den på golvet och sätt dig där och bara andas en stund och känn lugnet komma. Men kom ihåg, yoga är ingen tävling.

Yogamattan på nytt hotell

Posted by admin On augusti - 20 - 20101 COMMENT

Yogamatta.info har bytt webbhotell. Det betyder inte så mycket mer än att det just nu saknas lite bilder och att en del länkar kan vara lite felaktiga. Hittar du något fel hoppas jag att du hör av dig och berättar, så att jag har en chans att rätta till det.

Kan också berätta att jag köpt rättigheterna till en e-bok om yoga, på engelska. Jag kommer dock inte att sälja boken här utan dela upp den i mindre bitar, översätta den till svenska och ge dig den gratis i olika inlägg. Hoppas att du kommer att uppskatta det.

Mer info om e-boken kommer du att få i höst, men redan i nästa vecka lovar jag ett nytt inlägg om yoga.

yogaövningar på youtube

Posted by admin On augusti - 19 - 2010ADD COMMENTS

Vill man ha gratis yogaövningar så är det bara att vända sig till youtube där finns det både enstaka ställningar och faktiskt hela program. Tyvärr så är de flesta på engelska, vilket kan vara svårt att hänga med på om man inte vet vad alla kroppsdelar heter på engelska. Men man kommer ganska snabbt in i det. Här är en som jag tycker är helt ok för nybörjare:

 

Här är en länk till ett kortare program som tar ungefär en halvtimme:

http://www.youtube.com/watch?v=LP9IFX-Agt4

Som sagt, behöver man inte lägga en massa pengar för att komma komma igång med yoga.